Élményekkel teli családi programok az őszi szünetre

Sok család szerencsés helyzetben van, hogy a szülők elegendő szabadsággal rendelkeznek, és együtt tudják tölteni az őszi szünetet. Programajánlónkkal ötleteket adunk, hogyan tudjátok minél több közös élménnyel gazdagítani ezeket a napokat. November 14-ig tart a Múzeumok Őszi Fesztiválja, így az egyetlen gond a bőség zavara lehet.

mezőgazdasági múzeum foglalkozás

kép: www.mezogazdasagimuzeum.hu

1. A Mezőgazdasági Múzeum szuper Őszbúcsúztató foglalkozásokkal készül a szünet első 3 napjára 9-12 éves gyerekek részére. , Megismerkedhettek a pásztorok mindennapjaival, régi magyar háziállatokkal, sőt még vajat is köpülhettek. A múzeum várja azokat a gyerekeket is, akik a múzeumi gyűjtőmunka vagy épp a preparátor és restaurátor mesterek munkájára kíváncsiak.

Bővebb információ: http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/article.php?article_id=881

2. A Szentendrei Skanzen gyermek és pásztorjátékokkal várja a családokat a hosszú hétvégén. A gyerekek játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg, hogy a korosztályok 100 évvel ezelőtt milyen feladatokat láttak el a gazdaságban. A hétvége keretében mesélőktől az adott tevékenységről szóló mesékkel is megismerkedhetnek a kicsik, így kötve a már meglévő tudásukhoz a múzeumban kipróbált tevékenységet és megtanulva a mesék történetének mindennapi valóságát.

Bővebb információ: http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=597

3. A Magyar Természettudományi Múzeum Napján ingyenes programokkal várnak mindenkit. Választhattok kísérletek, bemutatók, fejtörők, felfedező utak, játszóház közül, a kíváncsiak a tudományos tárak gyűjteményeit is meglátogathatják.

kép: www.mttm.hu

kép: www.mttm.hu

Bővebb információ: http://www.mttm.hu/hu/programok/muzeumok_oszi_fesztivalja

4. A Bábszínházat is érdemes betervezni a szünetben. Mi biztosan ott leszünk a Hoppá-hoppá! előadásán. A történet kicsinek és nagynak egyaránt tanulságos lehet, hiszen nap mint nap magunk is átéljük az együttélés nehézségeit, és megtapasztaljuk, hogy nem is olyan könnyű egymás elfogadása. Ha szeretnétek jönni, még van pár jegy az október 27-i előadásra nálunk.

Bővebb információ: http://www.budapest-babszinhaz.hu/repertoar/hoppahoppa-avagy-vadkan-donci-es-cirmos-liza

5. Ugyan a Halloweent nem tartjuk számon a jeles napok között, azt azért belátjuk, hogy a töklámpás faragása jó móka. A Töklámpás Fesztivál a Hősök terén nem csupán szuper családi program, hanem jótékonysági esemény is! A Gyermekétkeztetési Alapítvány javára gyűjtenek konzerveket, tartós élelmiszert a szervezők. Mi idén is ott leszünk!

Bővebb információ: http://www.toklampasfesztival.hu/

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.