Legyen a szeptember is élményekkel teli!

Be kell vallanom vegyes érzelmekkel várom a tanévnyitót. Egyrészt alig várom, hogy elkezdődjön az iskola és 2,5 hónap után kicsit fellélegezhessek napközben. Végre nem nekem kell a két gyerek figyelmét 24/7-ben lekötnöm. Másrészt vérzik a szívem, hogy vége a közös lustálkodásnak reggelente, a közös programoknak és annak, hogy azt csinálunk, amihez kedvünk van.

Azt tervezzük, hogy az éveleji viszonylagos lazaságot kihasználva kicsit meghosszabbítjuk a szünidőt. Körülnéztünk a lehetséges szeptemberi programok között és bakancslistát írtunk.

1. Kincsek a Magyar Vasúttörténeti Parkban

Most hétvégén (augusztus 28-30.) a Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb és leglátványosabb ásvány- és ékszerkiállítása. A gyerekeket interaktív játékokkal várják: kőkaszinó, kincsmosás, gyerek kőszobrászat, kincses szikla

A látogatást érdemes vasárnapra időzíteni, mert délben a 17 kocsiból álló Venice-Simplon Orient Expressz is a Vasúttörténeti Parkba látogat.

Hol? Magyar Vasúttörténeti Park, 1142 Budapest, Tatai út 95.
Mikor? 2015.08.28. 10:00 – 2015.08.30. 18:00
Mennyi? Belépőjegy árak az Ásványbörze ideje alatt: Felnőtt: 1.400 Ft/fő, Gyermek: 800 Ft/fő (6-18 éves korig), (0-6 éves korig ingyenes), Nyugdíjas: 800 Ft/fő, Családi belépő: 3.200 Ft/4 fő (2 gyerek + 2 felnőtt)
Bővebb infó: http://www.vasuttortenetipark.hu

2. Sajdik Ferenc: Borúra derűs irodalom

Felnőtt nosztalgia, gyerekprogramnak álcázva :-) Jövő hét szombatig az Örkény István Könyvesboltban még megtekinthetők a 85 éves Sajdik Ferenc Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikus és karikaturista mesefigurái, karikatúrái. Köztük Pom Pom, a Nagy Ho-ho-horgász, Gombóc Artúr!

Hol? CULTIRIS GALÉRIA, Örkény István Könyvesbolt, 1037 Budapest, Szent István krt. 26.
Mikor? H-P: 10:00 – 19:00, Szo: 10:00 – 14:00

3. Mese-Papír-Olló! – Andersen nyomában a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Andersen, a nagy dán meseíró, nemcsak a kis hableány és a rendíthetetlen ólomkatona történetét vetette papírra, hanem olykor ollót vett kezébe és csodaszép papírkivágásokat készített. Ezt két képzőművész vezetésével most te is kipróbálhatod!
Ajánlott korosztály: 6-12 éves korig

Hol? Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest Károlyi u. 16.
Mikor? Szeptember 13. vasárnap 11 órától
Mennyi? Belépőjegy múzeumi belépővel: 300 és 600 Ft, családi jegy: 1100 Ft (2 felnőtt és kiskorú gyermekeik)
Bővebb infó: http://www.pim.hu/

4. Liszt-kukacok Akadémiája

A Liszt Ferenc téri épületbe alsós kisdiákokat várnak, akik nemcsak a különféle zenei műfajokat és formákat ismerhetik meg, hanem kézbe is vehetik a csodálatos hangszereket.

Ami számunkra különösen vonzó, hogy a szervezők elkészítették LEGO-kockákból a méretarányos Zeneakadémiát is. Sőt! A gyerekek maguk tehetik a színpadra a LEGO-muzsikusokból álló szimfonikus zenekart, vonósnégyest, fúvósötöst, vagy bármely más, nekik tetsző formációt.

Hol? Zeneakadémia előadóterem, 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.
Mikor? Szeptember 19. 10 óra
Mennyi? Jegyár: 900 Ft
Bővebb infó: http://zeneakademia.hu

5. Maradjunk fent sokáig!

Szeptember második felében két alkalommal is jó okunk lesz sokáig fennmaradni. Szeptember 19-én negyedik alkalommal rendezik meg a Színházak Éjszakáját, ahol beleshetünk a színfalak mögé és beavatást nyerhetünk a kulisszatitkokba is. Érdemes előre tervezni, mert a jegyekhez elővételben 20% kedvezménnyel lehet hozzájutni!

Bővebb infó: http://szinhazakejszakaja.hu/

Szeptember 25-én pedig a Kutatók Éjszakáján a tudományokat népszerűsítő programokon vehetünk részt.

Bővebb infó: remélhetőleg hamarosan elérhető lesz a http://kutatokejszakaja.hu oldalon

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.